TDA Almere is gevestigd in een modern pand dicht bij het NS station Almere Centrum. Het is een ruim opgezet contactcenter met 60 seats. Het is het hoofdkantoor van TDA (de andere vestiging is in Leiden), waar ook het management van TDA huist.

Er is veel aandacht besteed aan comfortabele werkplekken en de akoestiek waardoor er ook bij grote drukte veel rust heerst. De multichannel werkplekken zijn vaak van dubbele beeldschermen voor een optimaal gebruiksgemak van meerdere systemen tegelijk. Hierdoor kunnen medewerkers bijvoorbeeld e-mail verwerken of chatten als er even geen calls binnen komen of simpel gegevens van het ene scherm overnemen op het andere zonder steeds te hoeven switchen.

Er heerst een prettige, informele werksfeer, met veel aandacht voor de mens. Daarbij is er uiteraard ook veel aandacht voor de kwaliteit van de klantcontacten en gegevensverwerking. Medewerkers worden continu gecoacht en waar nodig getraind om hun competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen. Een baan als callcenter medewerker is vaak een mooie springplank voor je verdere carrière.

TDA Almere cockpit werkplek

 

TDA Almere callcenter vloer

Almere

Almere is een stad en gemeente in de provincie Flevoland, in de streek Zuidelijk Flevoland en ligt in het ZW van Flevoland, N van het Gooi. O van Amsterdam en het IJmeer.

Aan zijn landzijde grenst Almere aan de gemeenten Lelystad en Zeewolde. Aan zijn waterkant ligt Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt, op de dijken na, geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter).

Met de bouw is begonnen in 1968, na het droogvallen van de polder Zuidelijk Flevoland. Almere is opgezet als groeikern. De gemeente Almere is in 1984 ingesteld. Inmiddels is het Lelystad, de hoofdstad van Flevoland met ruim 76.000 inwoners (2016), in inwonertal ver voorbijgestreefd. De gemeente telt thans ruim 200.000 inwoners en zal de komende jaren nog fors doorgroeien tot ruim 300.000.

In 2015 is de ontwikkeling gestart van de nieuwe woonwijk Oosterwold. Bijzonder is dat de toekomstige bewoners niet alleen zelf hun huis bouwen, maar ook verantwoordelijk zijn voor de inrichting van het gebied en het creëren van hun eigen voorzieningen zoals water, energie, riolering en infrastructuur. Op een oppervlakte van 4.300 ha komen uiteindelijk 15.000 woningen, wat een extreem lage dichtheid oplevert van 3 woningen per hectare. Het moet dan ook een overwegend groen gebied blijven met een agrarische uitstraling.

In 2022 is de Floriade in Almere. Deze zevende editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling staat in het teken van Growing Green Cities. Centraal staan urgente vraagstukken die samenhangen met de mondiale verstedelijking, zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning. De Floriade is een ‘living lab’; een proeftuin voor onderzoek naar de innovatieve systemen op het gebied van reststromen, waterzuivering, water, mobiliteit, maar bovenal voedselproductie.